De top 5 Luchtzuiverende planten van Boompje voor Thuis

Luchtzuiverende planten? Dit is onze top 5!

Natuurlijk zijn zo goed als alle planten goed voor de kwaliteit van de lucht in je huis. Echter zijn er altijd uitblinkers, ook op dit vlak. Om de keuze voor een luchtzuiverende plant makkelijker te maken, hebben we de top 5 luchtzuiverende kamerplanten op een rij gezet, op basis van verschillende bronnen. Deze 5 planten zijn natuurlijk direct te bestellen!

Spathiphyllum (Lepelplant)Lepelplant

Volgens de NASA is dit de absolute nummer 1 als het gaat om luchtzuivering. Alle onderzochte chemische stoffen weet deze krachtpatser uit de lucht te filteren. Ook blijkt dat de Lepelplant (vanwege zijn ‘lepelachtige’ bladvorm) veel effectiever CO2 om kan zetten in zuurstof dan andere planten. Als het gaat om de verzorging is de Lepelplant betrekkelijk eenvoudig; als hij z’n bladeren laat hangen, heeft hij water nodig! Omdat deze plant ook aardig groot kan worden, kan dit een flink effect hebben op de luchtzuivering.

Bekijk hier alle Lepelplanten!

Dracaena (Drakenbloedboom)drakenbloedboom

Een erg mooie, decoratieve plant voor elk interieur. De Dracaena is tevens één van de best luchtzuiverende planten. Verschillende onderzoeken zijn het erover eens dat de Dracaena erg goed is in het filteren van xyleen, benzeen en formaldehyde. De Dracaena familie bestaat uit zo’n 120 verschillende soorten. Het type dat het best uit de test komt is de Dracaena Marginata.

Bekijk hier al onze Dracaena’s! 

Sanseviera (Vrouwentong)vrouwentong

Deze plant staat erom bekend dat ze bijna niet kapot te krijgen is! Een schaduwplek is geen probleem, en ook een aantal keer vergeten water te geven houdt deze dame wel vol. Het speciale aan deze plant is dat de CO2 niet overdag, maar ’s nachts wordt omgezet in zuurstof (waar de meeste planten het overdag doen). . Let wel op; deze plant kan giftig zijn voor huisdieren!

Bekijk hier alle Vrouwentongen!

Goudpalm (Arecapalm)Goudpalm

Volgens verschillende bronnen is dit een koploper onder de luchtzuiverende planten. Ook is dit misschien wel de bekendste kamerplant sinds we deze groene rakkers in huis halen. De Goudpalm uit Madagaskar dankt zijn naam aan de geelachtige stengels, die langzaam overgaan in het groen. Het is een uitstekende luchtbevochtiger voor je huiskamer, een handige oplossing voor in de winter (zie; 4 tips; Verzorging van je planten in de winter). De Arecapalm zuivert xyleen en tolueen uit de lucht. Doordat de Goudpalm erg groot kan worden heeft hij een voorsprong veel andere luchtzuiverende planten. 

Bekijk hier alle Goudpalmen!

Graslelie (Chlorophytum)Graslalie

Tenslotte een echte studentenplant; de Graslelie. Deze plant wordt veel in studentenhuizen geplaatst omdat deze zo makkelijk is in de verzorging! Natuurlijk is het ook een mooie plant voor elke andere plek! Ook de huisdieren kunnen hier zonder zorgen aan knagen (wat voor de plant natuurlijk minder voordelig is…). De Graslelie zuivert de lucht van benzeen, formalehyde en xyleen.

Bekijk hier de Graslelie, of een combinatie van 3 Graslelies!

Luchtzuiverende planten

Natuurlijk zijn er nog veel meer planten die goed zijn in het zuiveren van onze lucht, zoals de Calathea, Aloë Vera en meer. Uiteindelijk kunnen al je kamerplanten CO2 omzetten naar zuurstof, maar niet alle planten halen de fijnstoffen uit de lucht.

3 thoughts on “De top 5 Luchtzuiverende planten van Boompje voor Thuis

  1. Rosa Hyldgaard says:

    Hoi Leny, wat vervelend! Waarschijnlijk heb je last van rouwvliegjes. Deze vliegjes houden van vochtige potgrond. Aangezien de spathiphyllum van veel water houd kan dat dus best de reden zijn! Je kan beginnen met de plant 2 weken apart te zetten van de andere planten die je misschien hebt, zo raken die ook niet besmet met de vliegjes. Een paar tips: verwijder het bovenste laagje potgrond en gooi er een dun laagje witzand overheen, zo kunnen de larven niet groeien en in de grond. Je kunt de hele plant verpotten om volledig van de vliegjes af te komen en als laatste kun je de potgrond begieten met aftreksels van tabak. Het klinkt een beetje raar maar, het is niet schadelijk voor de plant en dood alle larven. Ik hoop dat je er wat aan hebt, veel succes! hoi, de grote plant links in de lichtblauwe pot staat niet in de top 10. Ik wil heel graag weten welke dit is, of hij tegen schaduw kan en of hij giftig is voor mijn plant etende kat.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze webshop maakt gebruik van cookies om de winkelervaring zo goed mogelijk te maken!